Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Opłaca się składać trójce na eza?

Envy Scooter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie opłaca bo lepiej złozyć dorana coś w tym stylu.

Tak na serio to zależy od enemy, twojego feedu itd. Niektórzy woloą lodową rękawicę co też nie jest głupie.

O w morde 4 posty w 1 min gz

Opublikowano

W S2 było to opłacalnie, teraz trójca zmieniła się na Lodową Rękawice (nie lubię jej) Zamiast trójcy złóż Statikka, fajny item z dobrymi bonusami :) W lategame zamienisz go na PD albo LW

Opublikowano

Zbyt droga. No i daje ap, mane i slowa, których średnio ez potrzebuje. Lepiej budować normalnie pod adc.

Ez potrzebuje slowa (brak jakiegokolwiek CC boli) jeśli support ma bardzo słabe CC (np Soraka) można złożyć rękawice (i tak jestem jej przeciwnikiem na ADC :D)

@top wg mnie rękawica jest bardziej przeznaczona dla Offtanków (czyt. Nasus/Yorick/Hecarim)

Opublikowano

Ja składam eza w zależności czy mi dobrze idzie.

Gdy jestem w miarę nafedowany to lecę normalnym buildem adc, natomiast gdy jest ciężko to kupuje rękawice.

Dlaczego ? Gdy kupimy rękawice mamy dużo many do spamowania spellami, armor i slow, dzięki niej możemy odwrócić losy bota (ten armor boli przeciwnego adc, nasze spamowanie skillami również).

Gdy się z rushuje rękawice na bocie to daje olbrzymią przewagę, ogólnie lubię ten item składam na większości offtanków którzy mają jakiś przelicznik ap, nakładają efekty i przydaje im się slow

(czyt. hecarim, yorick, nasus, poppy lub fizz pod offtanka)

Jeszcze pytanie do was, co myślicie o rękawicy na postaci typu maokai ?

Build rękawica + aura tank, muszę to dzisiaj wypróbować.

Opublikowano

Maokai z rękawicą ? Musiałbyś ją bardzo ale to bardzo szybko złożyć by była bardziej efektowna do ganków, W+Q+Slow z rękawicy to bardzo dobre połączenie, ale musiałbyś mieć ją przed midgamem :)

Opublikowano

Ja ezem jadę pod ap i jestem pro, z ulta po 1000 co 20 sek, a co do tematu to polecam trójce dla niego : )

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Rękawica na eza jest mistrzowska. Uciekajać spokojnie sobie obijasz z Q przeciwników żeby cię nie złapali, daje mane, armor, ap = wiekszy dmg z Q. Naprawdę opłaca się to zamiast trójcy :)

sigpic208348_23.gif

"Są na świecie ludzie, którzy lubią samotność, ale nie ma nikogo kto mógłby te samotność znieść"

Opublikowano

Zależy od linii, jeśli sobie nie radzimy i potrzebujemy armora to gauntlet, jak nafedowani jeseśmy to TF i jest to opłacalny ITEM z racji że trza wydać całe 3 sztuki golda na recepte na TF :X Równie dobrze można oba te itemy.

Opublikowano

Tak osobiście ci powiem jako świeży support. Preferuję, żeby adc składał BT na początek. To daje przewage - potem już co chce. Na ez;a dobrze działa BotRK (blade of the ruined king) jeżeli team przeciwny jest tankowaty (malph,cho etc.)

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

zapomnieliście o pasywie trójcy i rękawicy trójca daje to że po użyciu skila następny AA zada dodatkowe obrażenia (od AP czyba ) a rękawica od AD ileś tam % chyba 75 twojego ad i daje ci AP i mane więc to i to opłacalne zależy jak robisz go pod AP czy AD

Opublikowano

trinity nadal daje te 30 ap 30 ad dużo AS 150% zamiast 125% dmg troche kryta mov speed i dlatego uwazam ze jest bardziej oplacalne

@edit 487 postów tyle co skin na przecenie

Opublikowano

Trinity jest aktualnie jednym z najgorszych itemow, nie dosc ze drogie to niby daje sporo statystyk ale malo.

Co do samego pasywa to tez dupy nie urywa bo liczony jest od bazowego ad, a tego wiecej niz 100 nie wyciagniesz. Sam sheen w early jest mocny, potem na lape przerabiamy co daje armor i slowa. Co do AS, teraz sie robi Botrk ktory kosi w aktualnej mecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...